Edvard Munchs Aulamalerier: Fra kontroversielt prosjekt til nasjonalskatt

October 14, 2011 at 8:24 am Leave a comment

Edvard Munchs Aulamalerier: Fra kontroversielt prosjekt til nasjonalskatt (Edvard Munch’s Aula Paintings: From Controversal Project to National Treasure), with Patricia G. Berman, (Oslo: Messel Forlag, 2011).

[Norwegian] I 1911 skulle Universitetet feire sitt hundreårsjubileum. I den anledning ble Aulaen på Karl Johans gate bygget som en storslått gave og markering av institusjonen. De elleve maleriene som pryder Aulaen hang ikke der ved åpningen, men ble alle malt mellom 1909 og 1916 i en atmosfære av kulturpolitisk kontrovers. Munchs Aulamalerier ble malt etter intense interne dragkamper blant kunstekspertisen, for så å forårsake en like spent offentlig debatt om deres kunstneriske verdi. I dag er de en nasjonalskatt. Denne antologien dokumenterer malerienes dramatiske historie fra de første skisser til den tekniske forfatning de nå befinner seg i snart hundre år etter tilblivelsen

Kjøp antologien her

Entry filed under: Anthologies, News, Publications. Tags: .

My review of The Culture of Nature in Britain My review of Merchants of Doubt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Connect

Latest tweets


%d bloggers like this: